Dirigent Edith Casteleyn
De muzikale leiding van Alive Black Gospel Choir valt onder de inspirerende Edith Casteleyn. Meer dan 25 jaar slaat zij een brug tussen de authentieke black American gospel muziek en de Europese cultuur. Met haar interpretatie van de authentieke gospel wordt Edith veel gevraagd door nationale artiesten op radio, televisie en bijzondere evenementen als jazzfestivals en concerten. Ook geeft zij regelmatig workshops (ook internationaal) en ondersteunt zij met haar koren kerkdiensten door heel Nederland. Zij heeft o.a. samengewerkt met Richard Smallwood en J.P. Kee.

patvictor

 

 

 

 

 

Op onze repetitieavond spelen we met een live band. Pat Winterdal (bassist) en Victor Weigand (toetsenist) begeleiden ons. Bij concerten wordt dit tweetal uitgebreid met meer bandleden, zoals een drummer.

Basgitarist en arrangeur Pat Winterdal
Pat is aan ons koor verbonden als muzikaal arrangeur en basgitarist. Tevens is hij onze bandleider en door zijn enthousiasme en inzet is hij een fijne ondersteuning voor ons koor. Naast de werkzaamheden bij de koren is Pat producer, componist en een veel gevraagd studiomuzikant. Zo heeft hij o.a. samengewerkt met de bekende namen Candy en Hans Dulfer, Lee Towers, Frans Bauer.

Pianist en producer Victor Weigand
Victor Weigand is al jaren actief in de muziek als pianist/toetsenist en producer. Naast de piano speelt hij ook andere toetseninstrumenten, zoals Hammond, Synthesizers, Rhodes en Wurlitzer. Als muzikant is hij op dit moment actief in verscheidene bands en projecten, waaronder: Oliver Alexander, Willow Mae, Bounze, Spam. Sinds 2017 is hij onze nieuwe toetsenist.